Spermidine supplementen (de beste vorm)

Wat is de beste vorm van spermidine supplementen? Hieronder vind je in het kort de punten waar je op moet letten bij de aanschaf van spermidine supplementen.
 

Synthetische versus natuurlijk

 

Er zijn verschillende soorten spermidine supplementen verkrijgbaar. Ga altijd voor een natuurlijk supplement. Synthetische spermidine wordt namelijk niet goed opgenomen door je lichaam en is bovendien in Europa verboden. Helaas is deze vorm wel verkrijgbaar.

Wil je er zeker van zijn dat je niet te maken hebt met synthetische spermidine, kijk dan op de verpakking. Vaak zijn de spermidine supplementen met een gehalte boven de 6 mg per gram synthetisch. Let ook op de naam. Staat er trihydrochloride, dan weet je dat je de synthetische versie te pakken hebt.
 

Vergelijking spermidine supplementen

 

Kies je voor een natuurlijk supplement dat zijn er verschillende opties. Hieronder hebben we ze naast elkaar gezet, zodat je ze kunt vergelijken.

1. Spermidine supplement met tarwekiempoeder of -meel. 0,2 mg per gram. Bevat gluten.

2. Spermidine supplement met tarwekiemextract (vermalen en de tarwekiemolie is eruit geperst). 1,2 mg per gram. Bevat gluten.

3. Spermidine supplement met Soja. 0,2 mg per gram. Glutenvrij.

4. Spermidine supplement met speciaal biologisch geteelde boekweitkiemen. 5 mg per gram. Glutenvrij.

 

Zoals je ziet zit er in de boekweitkiemen het hoogste gehalte spermidine. Bovendien zijn ze glutenvrij. Deze vorm van spermidine suppletie kun je dus het beste kiezen.  
 

Samenvatting
De hoogste dosis natuurlijk spermidine vind je in spermidine supplementen gemaakt van speciale, biologisch geteelde boekweitkiemen. Bovendien zijn deze glutenvrij. Let op dat je geen synthetische spermidine koopt - onder de naam trihydrochloride - die stof is verboden in Europa.

 

Bron
[1] Spermidine. Geraadpleegd op 10 juli 2022 van: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=spermidine

Verkrijgbaarheid van spermidine producten

Momenteel zijn er enkele bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van cel-reinigende producten zoals een basisch spermidine complex. Deze producten zijn verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidwinkels, reformwinkels en enkele apotheken. Daarnaast kunt u de juiste spermidine producten ook vinden en bestellen via internet.

 

Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk beschikbare producten vinden en aanschaffen. Vragen, advies of aanvullende informatie voor uw specifieke situatie? Bel voor een gratis adviesgesprek met één van onze medewerkers van Stichting Zuur-Base Kennis tel. NL: (020) 262 14 12  |  BE: (03) 456 27 77 (lokaal tarief) . Let op: als u zoekt naar een adviesdrogist wordt u doorverwezen naar de website van stichting Zuur-Base Kennis en verlaat u de spermidine website.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in cel-reinigende producten. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Basische spermidine complex forte supplementen zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder.